WykonaliśMY

  • Stadion miejski i letnie baseny na os. Kąty

    Przy ul. Leśnej powstał kompleks letnich basenów oraz stadion miejski z prawdziwego zdarzenia. Mieszkańcy bardzo długo czekali na przywrócenie świetności temu miejscu, które zaczął tętnić życiem.

  • Rozbudowa cmentarza komunalnego

    Na chrzanowskim cmentarzu powstała sala pożegnań. Nowy budynek z przeszkloną salą pożegnań oraz zapleczem technicznym powstał obok istniejącego już budynku, który oddano niedawno w ramach rozbudowy gminnej nekropolii.

  • Boisko do koszykówki na Kątach

    Budowa boiska do koszykówki 3x3 w rejonie ulicy Pszczelnej.

  • Odnowienie cmentarza wojennego

    Odnowiono cmentarz wojenny przy ul. Borowcowej w Chrzanowie. To miejsce zasługuje na pamięć. Na przywrócenie go do stanu z okresu I wojny światowej, gdy powstał, gmina otrzymała dotację od wojewody małopolskiego.

  • Nowe boisko przy Szkole Podstawowej Nr 3

    W południowo-wschodnim narożniku działki powstało boisko wielofunkcyjne z poliuretanową nawierzchnią, przepuszczającą wodę, gdzie można zagrać w koszykówkę, siatkówkę i piłkę ręczną.

  • Doświetlenie przejść dla pieszych

    Będzie bezpieczniej. Gmina zawarła porozumienie z GDDKiA. Na jego podstawie doświetlone zostaną dwa przejścia dla pieszych w ciągu drogi krajowej nr 79.

  • Budowa nowoczesnego kompleksu sportowego przy ul. Wyszyńskiego w Chrzanowie

    Można już korzystać z zadaszonego boiska wielofunkcyjnego (mieści się w hali, w której zimą działa lodowisko). Od lipca do dyspozycji są też boiska znajdujące się na zewnątrz.

  • Park kieszonkowy przy ul. Kalinowej

    Pierwszy w tym roku park kieszonkowy powstał przy ul. Kalinowej w Chrzanowie. Mieszkańcy os. Młodości zyskali idealne miejsce do wypoczynku w otoczeniu zieleni.

  • Przebudowa Rynku miejskiego

    Remont chrzanowskiego Rynku był konieczny. Po blisko 20 latach od jego modernizacji był już mocno wysłużony. Zniszczone murki i schody, od których już wszędzie odpadały granitowe okładziny, stwarzały zagrożenie dla jego użytkowników. Podobnie jak wystające kamienie, na które wpadła już niejedna osoba. Wymiany wymagało także oświetlenie oraz ławki i siedziska.

  • Zacisze pod Lipą

    W centrum Pogorzyc powstał ogród sensoryczny ze ścieżką dydaktyczną.